Frizzante Terre dei Buth rosso

Neohodnoceno
 

Vinařství: TERRE DEI BUTH

Růžové suché víno vyrobené z 90% odrůdy GLERA a 10% RABOSO

Dostupnost Skladem (4 ks)
117,37 Kč
   
Kód produktu 7950
Značka BIO Sueno
Kategorie Víno
 

Terre dei Buth rosso
BIO víno
Vinařství: TERRE DEI BUTH
Ročník: 2018
Zbytkový cukr: 13 g/l
Obsah kyselin: 6,2 g/l
Obsah alkoholu: 10,5 %
Oblast: Treviso-Veneto

Růžové suché víno vyrobené z 90% odrůdy GLERA a 10% RABOSO. Vinice mají stáří 15 let a každých 25 let dochází k jejich obnovování. Starší keře totiž dávají hrozny,ze kterých, mívají vína těžší charakter. Protože vinařství Terres de Buth dělá vína se svěžím a lehce pitelným charakterem, preferují keře mladé. Půda je štěrko-písčitá s bílými kamenitými oblázky a celé oblasti od pohoří Conegliano až po Valdobiadenne dává vláhu tamním vinicím řeka Piave. Klima je mírné vnitrozemské. Hrozny se sbírají ručně do 15kg skříněk. Po převozu do vinařství se lisuj na pneumatickém lisu. Primární fermentace probíhá v nerezových tancích 10 dní při teplotě okolo 22-25°C a každá odrůda zvlášt. Odrůda Raboso se lisuje přímým lisováním pomletých hroznů, velice šetrně, aby intenzita zabarvení nebyla příliš vysoká. Po smíchání odrůd probíhá sekundární fermentace v nerezových tancích metodou Charmat-Martinetti.
Terre dei Buth je vinařství, které obhospodařuje 50Ha vinic situovaných v oblasti Treviso-Veneto na sevevýchodě Itálie, 50km od Benátek. Tradici výroby vína si u rodiny Marion předávají, z generace na generaci, už od roku 1891.

POPIS : víno má velmi světlé růžové zabarvení a střední viskozitu. Vůně je výrazná, čistá a svěží po jahodách a malinách. Po nalití do sklenice má krémovou pěnu a v chuti jemné perlení s osvěžující kyselinou, delší ovocnou dochut a skvělou pitelnost, která svým charakterem patří k teplým letním dnům.

OCENĚNÍ : stříbrná medaile MillésimeBio (Francie) 2017