Káva Guatemala

Neohodnoceno
 
Káva pochází:
z Guatemaly, oblasti Huehuetenango a El Quiche
Fairtradoví pěstitelé:
družstvo ASDECAFE
Kávu pražíme:
světle, vhodné pro filtrovanou kávu
Odrůdy:
Catuai, Bourbon, Pache a Catimor byly zpracovány mokrou metodou
charakteristika:
plná chuť karamelu, limetky a levandule
 
Dostupnost Momentálně nedostupné
682 Kč
   
Kód produktu 197
Značka Fair&Bio pražírna
Kategorie Káva
 

JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT

Tuto vynikající Guatemalu je vhodné použít k přípravě filtrované kávy či french pressu. Doporučujeme kávu těsně před použitím namlít (větší hrubost na jednu porci cca 15g), poté zalijete horkou vodou o teplotě 92-94°C. Po 3-4 minutách louhování (překapávání), oddělte hotový nápoj od lógru. Vyzkoušejte jak postupně káva mění svou chuť v závislosti na její teplotě a najděte si v ní svůj okamžik.

ZAJÍMAVOSTI

Tuto kávu pěstuje 6 menších družstev a asociací, jejich farmáři mají ve svém středu čtyři etnika. Zkušenosti s pěstováním kávy se zde předávají přes 3 generace a i díky velmi příznivému mikroklimatu je odtud vyvážena jedna z nejkvalitnějších guatemalských káv.

PŮVOD

Káva pochází z Guatemaly oblasti Huehuetenango a El Quiche, roste zde v nadmořských výškách 1400 – 1800 m. n. m. Jejím pěstitelem je družstvo ASDECAFE (Asociación Sostenible de Café de Guatemala), které má v současnosti přes 1 000 členů (6 menších družstev a asociací), dodržuje koncept udržitelnosti, který je obsažený i v názvu organizace (sostenible) a je vnímán ryze celostně: propojuje ochranu přírody, rovné a transparentní rozdělování zisku, vzdělávání, udržování tradičních kulturních postupů, jakož i budování dlouhodobých vztahů mezi dodavateli a zákazníky.