Popis
JAK SI KÁVU NEJLÉPE VYCHUTNAT
Tuto vynikající Guatemalu je vhodné použít k přípravě filtrované kávy či french pressu. Doporučujeme kávu těsně před použitím namlít (větší hrubost na jednu porci cca 15g), poté zalijete horkou vodou o teplotě 92-94°C. Po 3-4 minutách louhování (překapávání), oddělte hotový nápoj od lógru. Vyzkoušejte jak postupně káva mění svou chuť v závislosti na její teplotě a najděte si v ní svůj okamžik.
ZAJÍMAVOSTI
Tuto kávu pěstuje 6 menších družstev a asociací, jejich farmáři mají ve svém středu čtyři etnika. Zkušenosti s pěstováním kávy se zde předávají přes 3 generace a i díky velmi příznivému mikroklimatu je odtud vyvážena jedna z nejkvalitnějších guatemalských káv.
PŮVOD
Káva pochází z Guatemaly oblasti Huehuetenango a El Quiche, roste zde v nadmořských výškách 1400 – 1800 m. n. m. Jejím pěstitelem je družstvo ASDECAFE (Asociación Sostenible de Café de Guatemala), které má v současnosti přes 1 000 členů (6 menších družstev a asociací), dodržuje koncept udržitelnosti, který je obsažený i v názvu organizace (sostenible) a je vnímán ryze celostně: propojuje ochranu přírody, rovné a transparentní rozdělování zisku, vzdělávání, udržování tradičních kulturních postupů, jakož i budování dlouhodobých vztahů mezi dodavateli a zákazníky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.